Техномаркет отваря нов магазин в София - 17.10.2023г.

Обектът е юбилеен 50-ти за най-голямата верига за техника в България Техномаркет отваря своя нов юбилеен 50-ти магазин за България в столичния квартал Княжево.

Локацията е добре подбрана на базата на експанзионната стратегия на веригата, за да е близо до потребителя и да удовлетворява нуждите на клиентите от качествена техника и технологии на световните лидери на винаги добри цени.

Техномаркет Княжево ще се открие на 03 ноември 2023 г.

Търговският обект ще се намира на бул. Цар Борис 272, в новия парк Ритейл, между Lidl и Billa.

На площ от близо 2 декара, на два етажа и супер модерна визия и голям паркинг.

По повод официалното откриване на юбилейния си магазин, Техномаркет Княжево ще зарадва клиентите си с ексклузивни предложения за техника, уреди за дома и още много артикули на изгодни и достъпни цени.

Изненадете също не са малко – при сметка над 200 лв.

получавате подарък бутилка вино, а при регистрация за лоялната карта на Техномаркет, имате възможност да се включите в томбола, в която можете да спечелите ваучер на стойност 50 лв.

Заповядайте на място в Техномаркет Княжево на 3 ноември, където ще се заредите с положителни емоции и ще откриете всичко, от което имате нужда.

Техномаркет е най-голямата верига за черна и бяла техника в България, която над 25 години усилено работи, за да отговаря на нуждите на своите клиенти по най-ефективен начин. Чрез собствено мобилно приложение, електронен сайт и цели 50 търговски обекта в цялата страна, Техномаркет предоставя богат асортимент от артикули на световноизвестни марки във всички ценови категории. Техномаркет е една от водещите във вашата сфера компания по предлагане на сервизи и услуги.

За допълнително удовлетворение от страна на потребителите, фирмата предлага и от услуги и сервизи, като безплатен транспорт в рамките на града, лоялна карта, допълнителни гаранции, възможност за закупуване на стоки на изплащане с удобни месечни вноски и много други.

Постоянният стремеж към професионализъм, иновативност и усъвършенстване, прави Техномаркет една от най-значимите и утвърдени вериги за техника на българския пазар.

Правителството проверява дали има задържан българин от Хамас 17.10.2023г.

“До момента информацията не е потвърдена. Опитваме се да я потвърдим. Трябва да се провери много внимателно.”

Така премиерът Николай Денков коментира появилата се информация в Wall Street Journal, че сред заложниците, които “Хамас” взе от Израел има поне една българка.

“Аз лично я научих съвсем скоро (б.а. – информацията, че може да има български заложници). Обсъдих я с г-жа Габриел, това беше по време на заседанието”, каза още Денков.


Преди малко приключи редовното заседание на Съвета по сигурност към Министерския съвет, който Денков свика. На него присъстваха шефовете на служби и МВР.

Две точки бяха разгледани. В първата бяха подробни и нови доклади на службите и МВР. Мерките са адекватни, всичко, което се прави, съответства на настоящата налична информация. Имаме готовност да се реагира бързо, ако има промяна вП ситуацията, каза премиерът.

Като втора точка е разгледан докладът за националната сигурност за 2022 г. “Той беше приет и ще бъде представен на Министерския съвет”, допълни Денков.

Мерките остават по същество същите. Те и сега предполагат повишена бдителност. Всичко това е в действие, така че няма нужда от допълнителни мерки, увери още премиерът.

Запитан дали се предвижда евакуация на българите от Ливан заради заканите на тамошната организация “Хизбула” към Израел, Денков каза: Не се наблюдава активиране на “Хизбула”. Има високо напрежение в района, но няма нещо, което да показва изостряне. В момента ситуацията е малко по-спокойна от предишните дни.

А на въпрос имало ли е представител на президентската институция на съвета, който той свика, премиерът отвърна: Да, досега на тези заседания винаги е имало двама представители. Поканих ги и на брифинга, но те казаха, че в момента не виждат причина за това.

По публикацията работи: Нели Христова

Криза за работници! 100 човека излизат от пазара на труда, едва 62-ма ги заместват
17.10.2023г.

Близо 30% от компаниите у нас все още планирате да увеличите служителите си през следващите 6, но работодателят продължава да изпита всички повече трудности, за да привлече кадри с необходимите умения. Това съчат данните от проучването на Българската конфедерация по заетост сред 1200 компании.
„Тенденцията следва няколко години подред и това се дължи на голямото разминаване между търсенето и предлагането, и липсват кадрите в България. добрата новина е, че имаме около 38% от работодателите, които казаха, че няма да промените съставите. Притеснително е, че 16% не са сигурни какво следва, което вероятно идва от ситуацията в световен проблем – войните около нас и несигурността в политическата система“, заяви председателят на Българската конфедерация по заетостта Надя Василева в студиото на „България сутрин“.

По думите ì има разминаване между търсенето и предлагането, но също така има и липсва на кандидатите на пазара.

“Имаме едни от най-ниските коефициенти на заместване. Ако 100 човека излязат от пазара на труда, само 62-ма биха могли да ги заместят. Трябва да се помисли и за преквалификация”, коментира Василева.

Споделете, че хотелите и ресторантите не са толкова търсещи в момента, тъй като включва летния сезон.

“ИТ, аутсорсинг секторът и производството продължават да водят – това са трите сектора, в които се намират най-много хора”, съобщи Василева. Следват следните: търговията на едро и дребно, недвижимите имоти, застрахователните услуги, бизнес услугите, публичният сектор, транспортът, складирането, комуникационните сектори и строителството, като работодателите от всички казват, че е трудно да се наберат кадри.

“57% от работодателите са готови да наемат чуждестранни служители. В момента този процес отнема до 6. Минава се през които има доста инстанции. Има 17 точки, към месеца трябва да се придържат. В секторите като производство, хотели, ресторанти и търговия всички всички всички всички често – се срещат служители, които не говорят български език”, каза председателят на Българската конфедерация по заетостта в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ì една на три отворени позиции се изисква, а за другите две не могат да намерят подходящи кадри, въпреки че повечето работодатели са готови да отделят време за обучение на новите служители.

„Аз приветствам изкуствения интелект и много се надявам той да влезе и да помогне на България. В пълния случай хората няма да станат ненужни. Важното не е да се превключвам в негови роби, а той да не помага“, подчертава Василева.

По публикацията работи: Анисия Иванова